Op woensdag 21 juni stonden Thimo van der Pol, Cylia Hendriks en Lisanne Smulders op het International Association of Forensic Mental Health Services congres in Sydney.
Het symposium richtte zich onder andere op Biocueing/Wearables in de forensische zorg. Hiervoor wordt de Sense-it app gebruikt. 
Lisanne Smulders presenteerde over “Het gebruik van de Sense-it app om de interoceptieve bewustwording in (forensische) geestelijke gezondheidszorg te vergroten”. De presentatie richtte zich op het gebruik van biocueing, een smartwatch en smartphone, om individuen feedback te geven over fysieke signalen van spanning (een verhoogde hartslag). Het doel hiervan is om de interoceptieve bewustwording van clienten te vergroten. Voorlopige resultaten van een studie naar het vroegtijdig signaleren van spanning in de residentiele jeugdzorg gepresenteerd. In toekomstig onderzoek zal worden uitgezocht voor welke clienten biocueing van toegevoegde waarde kan zijn in verschillende soorten therapie. Hierin zullen, naast zelfrapportage en rapportage door behandelaren, fysiologische uitkomstmaten een belangrijke rol spelen.